Vijesti

Kreator Silent Hilla raspričao se o svojoj novoj igri: “Bit će mračnija; vraćam se korijenima”

Keiichiro Toyama, kreator Silent Hilla, Gravity Rusha, Siren i drugih igara, krajem prošle godine napustio je Sony, osnovao svoj vlastiti studio pod imenom Bokeh i najavio novu horor igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 9 minuta novog videa Toyama je objasnio zašto je odlučio napustiti Sony, kako je uopće krenuo u razvoj igara i što očekivati od nove igre.

Kako kaže, njegova nova igra bit će mračnija od njegovih prethodnih igara. Vratit će se korjenima, ali ne želi da horor elementi totalno obuzmu igrača. Želi ukomponirati i neke zabavne elemente, ushititi igrače nečim drugim osim straha.

“Moj pogled na horor se pronalazi u svakodnevnim zbivanjima. Umjesto prikaza strašnih stvari, horor elementi trebali bi preispitivati vlastitu poziciju u stvarnom životu, natjerati nas da izazovemo činjenicu koliko mirno živimo”, kaže Toyama, sugerirajući kako će njegova nova igra imati niz psiholoških elemenata.

Pričajući o procesu razvoja igre, kojoj još nismo saznali ni radno ime, Toyama kaže kako će lokacija i njezini žitelji imati veliki utjecaj na igrača. Poučen nekim svojim iskustvima želi napraviti nešto posebno i poigrava se različitim elementima razvoja priče na koju će direktni utjecaj imati okruženje igrača.

Dakle, u vlastitom stilu, Keiichiro Toyama izrekao je puno toga, a da nije rekao ništa konkretno. Tako funckioniraju veliki umovi, a Toyama to zaista jest. Jedva čekamo dobiti nešto konkretnije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano