Vijesti

Kreator Star Wars Jedi igara napustio je Electronic Arts

Direktor Stig Asmussen u Electronic Artsu je iz Respawn studija nadgledao Star Wars franšizu. Vodio ju je do nekih od najvećih uspješnica kompanije poput oba Star Wars Jedi naslova, a nakon prilično uspješnog Survivora došlo je vrijeme za rastanak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nakon pomnog razmišljanja i razmatranja, Stig Asmussen odlučio je napustiti Respawn studio i krenuti u nove izazove. Mi mu želimo svu sreću”, stoji u obraćanju Electronic Artsa. Navodi se kako će njegovo mjesto zauzeti neki od veterana studija, koji će nastaviti voditi tim u daljnjem radu na Jedi: Survivoru.

Asmussen nikada nije skrivao kako Jedi podserijal vidi kao trilogiju, pa je njegovim odlaskom treći nastavak donekle doveden u pitanje. Međutim, ako pitate nas, s obzirom na komercijalni i kritički uspjeh, u Respawnu se, sigurni smo, sigurno kuju ozbiljni planovi. A sudeći po agilnosti studija, jednog od najproduktivnijih u industriji, nebi nas čudilo da je već u nekoj fazi razvoja.

Lider i autoritet

Moramo podsjetiti na još jedan veliki uspjeh Amsussena. Naime, radi se u autoritetu takvog reda, da je EA uspio uvjeriti kako Jedi podserijalu ne trebaju online modovi za uspjeh. EA je nove Star Wars igre vidio kao live service, što je trend koji industrija ganja već neko vrijeme, međutim, pokazalo se kako je danas moguće napraviti itekako komercijalno isplativo iskustvo za jednog igrača.

I dok ćemo se za informacije o trećem Jediju vjerojatno načekati, vrijedi napomenuti kako je Jedi: Survivor prošlog tjedna dobio najveće ažuriranje dosad, koje ovu igru konačno dovodi na tehničku razinu na kojoj je trebala biti od samog početka.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano