Kreatoru Destruction AllStarsa Sony je povjerio razvoj novog Twisted Metala, navodno

Sony ide prema potpunom oživljavanju serijala koji je obilježio prve dvije generacije PlayStation konzola. Predprodukcija na TV seriji već je krenula, a ako je suditi prema ozbiljnim glasinama, pronađen je i studio koji će se uhvatiti razvoja igre.

Izbor je zapravo logičan. To je studio Lucid Games, isti onaj koji je razvio PS5 ekskluzivu Destruction AllStars. 8 mjeseci poslije izlaska Destruction AllStars nije ispunio svoj potencijal, ali to prije svega ide na dušu Sonyju koji je donosio loše logističke poteze. Gledano s gameplay strane, radi se o sasvim solidnom naslovu s jako dobro odrađenim voznim mehanikama.

Kako je VGC-u obznanio izvor, Sony neće ponoviti istu pogrešku. Novi Twisted Metal, ujedno i prvi u posljednjoj dekadi, iz nule je planiran kao F2P naslov, a izlazak bi se trebao podudarati s planiranim emitiranjem TV serije negdje 2023.

Neće ponavljati iste greške

Nismo sigurni igra li danas itko Destruction AllStars. Kada je početkom godine bio djelom PS+ ponude baza PS5 igrača još uvijek nije bila dovoljno masovna za novi IP takvog tipa, a danas malo tko želi riskirati 20 eura za igru bez igrača. Prelazak na potpuni F2P bio bi jedino rješenje, ali pitanje je želi li Sony uopće oživljavati ovaj projekt. S novim Twisted Metalom na horizontu definitivno ne.

Lucid Games je dobar studio s iskustvom u racing igrama. Do 2023. kada se baza PS5 igrača omasovi na 30-40 milijuna novi Twisted Metal po F2P modelu definitivno ima budućnost. A ako i TV serija ostvari komercijalni uspjeh, Twisted Metal mogao bi imati revival kakav svi priželjkujemo.