Vijesti

Kreću Season of Play nagradni natječaji na PlayStationu u svim EU zemljama, osim u Hrvatskoj

Počevši od danas pa sve do 5. 1. 2024. Sony slavi tzv. Sezonu blagdanskog igranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavi je PlayStation Stars kampanjama, besplatnim avatarima, besplatnim online igranjem vikendom te natjecanjima i nagradnim igrama s vrijednim nagradama koje ipak nisu dostupne u svim zemljama.

Tako Sony ovih blagdana kroz dva nagradna natječaja poklanja PlayStation Plus pretplate i PS5 konzole, ali samo igračima u Austriji, Belgiji, Cipru, Češkoj, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Mađarskoj, Irskoj, Litvi, Luksemburgu, Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj, Švicarskoj, Italiji.

Sonyju bi možda bilo lakše navesti samo europske zemlje u kojima nagrade nisu dostupne, a imaju službenu PlayStation podršku – Rusiju i Hrvatsku. To je samo nastavak maćehinskog odnosa prema domaćim igračima od kada je Hrvatska ušla u eurozonu.

Muke po domaće igrače

Hrvati su 10 mjeseci čekali eure na PlayStation Storeu, a jednom kada su ih dočekali, izgubili su promocije (koje su se ionako prorijedile kroz godinu), pa su nas tako zaobišle i najbolje akcijske ponude godine, uključujući i ljetne Days of Play te Black Friday rasprodaje.

Zaobišla nas je i velika akcija za kraj godine, a na upit FFA, PlayStation Europe šturo odgovara kako “akcije trenutno nisu dostupne zbog neophodnih radova na Storeu”. Od onda je prošlo dva tjedna, pa se trenutno ne zna ni okvirno kada bismo promocije mogli očekivati natrag. Sasvim je izvjesno kako se to neće dogoditi do konca ove godine. Cjeloviti odgovor možete pročitati ovdje.

Povezano