Vijesti

Larian ne želi raditi novi Baldur’s Gate. Omraženi Hasbro sada traži novog developera

Koliko god Baldur’s Gate 3 bio jedna lijepa priča te prije svega sjajna igra, Larian je sve to uspio izvesti unatoč, a ne zahvaljujući Hasbrou – vlasniku Dungeons & Dragons licence.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hasbro je iz igre izvukao maksimalno što je mogao izvući, a potom podijelio otkaze u svojim timovima koji su asistrirali Larianu, a sve to rezultiralo je prekidom razvoja ekspanzije. Larian se sada okreće drugim projektima nevezanima uz D&D univerzum.

“Nadamo se da neće proći novih 25 godina između dvije igre”, kaže Eugene Evans iz Hasbroa. Hasbrou se, dodaje, sada javljaju brojni drugi veliki studiji i izdavači svi željni zajahati golemi uspjeh Baldur’s Gatea 3. Ali pažljivo će razmotriti sve ideje i mogućnosti, pa tek onda odlučiti što bi bilo najbolje.

Inače, dok je prošlog ljeta BG3 obarao sve rekorde prodaje na Steamu, Hasbro je već onda davao signale kako nebi imao ništa protiv prodaje Dungeons & Dragons IP-a. Spominjali su se tu i neki kupci iz Kine, pa premda je to kasnije demantirano, ta ideja sasvim sigurno uvijek može biti zanimljiva, osobito sada kada je licenca na valu popularnosti igre još uvijek drži neku vrijednost.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano