Vijesti

Larianova iduća igra poslije Baldur’s Gatea 3 pomaknut će granice

Nakon što je njihov Baldur’s Gate 3 proglašen igrom godine na ovogodišnjem Golden Joysticku, Larian je odnio najveći broj nominacija za The Game Awards. Šef studija ovim povodom ima posebnu poruku za igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čast mu je, kaže, osvojiti toliki broj nominacija, osobito u godini prepunoj kvalitetnih igara. “Jako je motivirajuće vidjeti naš ‘niša’ RPG koji radi toliku buru. Volio bih da vam mogu ispričati o našoj idućoj velikoj igri, ali ovo nas stvarno ohrabruje da pomaknemo brojne granice. Jako sam uzbuđen”, poručio je Swen Vincke.

Baldur’s Gate 3 u FFA recenziji je ostvario visoku ocjenu 96/100 što ga svrštava među najbolje ocjenjene naslove na portalu. Istu ocjenu drži i prosjek na Metacriticu, što je generacijski uspjeh, a osobiti kada isti dolazi iz jednog relativno malog neovisnog studija iz Belgije.

Igra je zasad izašla za PC i PS5, a informacije o izlasku na Xbox Series S i X očekuju se već ovog tjedna. Podsjetimo, Baldur’s Gate 3 je izbjegao tu platformu zbog problematičnog razvoja na slabijem Series S. Međutim, daljnje optimizacije igre upravo za tu konzolu imalo je brojne benefite koje će PC i PS5 igrači osjetiti u narednim zakrpama.

Igra

Povezano