Vijesti

Left 4 Dead 2 dobiva novu kampanju 11 godina nakon izlaska igre

Ljubitelji legendarne zombi pucačine ostali su razočarani nakon pogledanog dokumentarca The Final Hours of Half-Life: Alyx. Već godinama zazivaju novi nastavak Left 4 Dead serijala, a sad je poznato kako je Valve bio na korak od tog ostvarenja.  Nastavak smješten u Maroko trebao je biti igra otvorenog svijeta, ali nažalost sve je zapelo negdje u predprodukciji.

Barem tračak radosti L4D2 igračima priuštio je Valve prošli mjesec, kad su otkrili kako rade na prvom službenom ažuriranju, točnije novoj mapi, još od 2012. Nova kampanja je isključivo zasluga nevjerojatno odane zajednice koja se broji u desecima tisuća. Toliko ljudi mjesečno odigra ovaj klasik.

NME je održao ekskluzivni intervju s Valveovim developerima kako bi otkrili nove detalje nadolazeće “The Last Stand” kampanje. Raymond Nondorf, moderator Steam zajednice za obje Left 4 Dead igre, predložio je okupljanje ekipe koja će dodati “The Last Stand” mapu iz prvog nastavka u L4D2. Kako bi to bilo ostvarivo, Valve mu je dao pristup originalnom kodu spomenute mape. Kerry Davis, koji radi kao developer u Valveu je nakon završenog rada na Half-Life: Alyxu odlučio pogledati gdje je zajednica dospjela i ostao je ugodno iznenađen. Odlučio im je osobno pomoći kako bi taj zajednički projekt bio što bolje napravljen.

“Pružali smo im podršku za kodove i ispravljali programske greške, ali sve ostalo je rad članova zajednice koji je integriran u službenu igru ” izjavio je Davis. Za razliku od originalne “The Last Stand” mape, koja je bila mala survival mapa napravljena oko svjetionika, verzija iz Left 4 Deada 2 bit će znatno veća i sadržavat će svjetionik kao bazni dio. “Svjetionik je bio početni dio i sve je krenulo od njega. Napravljena su različita područja koja su međusobno povezana i gradili smo taj prostor sve dok nije postao dovoljno velik za samostalnu kampanju.”

“The Last Stand” je simpatičan projekt koji pokazuje koliko igrači mogu utjecati na igru koju vole. James Hayward, član zajednice koji je radio na novoj mapi rekao je: “Možda zvuči glupo, ali veliki broj nas odrastao je igrajući Left 4 Dead serijal i on ima posebno mjesto u našim srcima, a mogućnost da osobno pridonesem tome je otvarenje sna.” Novu mapu možemo očekivati “vrlo brzo.”

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close