Ljudi koji su radili na The Last of Us 2 dobivaju prijetnje smrću; Naughty Dog sve osuđuje

U tjednima nakon izlaska The Last of Us Part II svjedočimo podjelama koje su se stvorile među gamerima. Dok se većina igrača slaže da se po gameplayu radi o iznimnoj igri, neki od njih nisu zadovoljni kontroverznim razvojem priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je to na svojoj koži osjetila glumica Laura Bailey koja je svoj glas posudila Abby. Laura je na društvenim mrežama zaprimila čitavi niz ogavnih poruka i prijetnji smrću. Razlog za to, naravno ne postoji i nema opravdanja za ovakvo nešto.

Među prvima koji su osudili ovakve prijetnje je direktor igre Neil Druckmann (sam ih je primio hrpetinu) koji je ujedno i glavni autor čitave priče, a koji je svima poručio da se pobrinu za svoje mentalno zdravlje koje, očito, treba pažnju stručnih ljudi.

Poruke koje dobiva Neil Druckmann možete pogledati ovdje, a poruke upućene glumici koja daje glas Abby ovdje. Iako na samim slikama nema spojlera, pazite na komentare postova. Čisto da vam uštedimo klik, radi se na klasične poruke mržnje koje su već postale uobičajene kod ovakvih kontroverzi.

Cijena rada na popularnim projektima

Ovo je, nažalost, cijena rada na popularnom sadržaju ovakvog tipa koji, kad izađe iz okvira prihvatljivog. nažalost postaje poligon za iživljavanje frustracija glasne manjine. Ovakve poruke osudio je i studio Naughty Dog, ali podrška stiže i s tisuće profila na internetu.

Zašto je Abby kontroverzan lik nećemo otkrivati. Tako vas molimo i da se u komentarima suzdržite od komentiranja priče kako ne biste pokvarili iskustvo igranja onima koji još nisu prešli igru. Istovremeno vas pozivamo da se priključite našoj skrivenoj temi na forumu kojoj pristup imaju oni koji su prešli igru. Tamo otvoreno i bez zadrške raspravljamo o svim događajima u igri. Javite nam se u komentarima kako bismo vam dodijelili pristup.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS