Magazin EDGE proglasio je 100 najboljih igara u proteklih 30 godina

Ususret onom dijelu godine kada krećemo rezimirati te rangirati najbolje i najgore, povodom svog 30. rođendana, jedan od najdugovječnijih gaming medija objavio je svoju listu najboljih igara svojeg vremena.

Radi se o kultnom britanskom magazinu EDGE, koji je i dan danas, u dobu digitalnih medija, i dalje jako popularan. EDGE je prednost u prvih 10 dao Nintendovim igrama, kojih broji čak tri. Najbolja igra posljednjih 30 godina je The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Ocarina of Time je četvrta najbolja, a na listi se nalazi još sedam Zelda naslova.

Zeldu prate Dark Souls, Super Mario 64 i Resident Evil 4, a među najboljih deset svoje mjesto pronašli su još i prvi Halo, Half-Life 2, Portal, Elden Ring i Doom. The Last of Us je kao najbolja PlayStation first-party igra na 15. mjestu, a bolji od Joelove i Elliene avanture su Super Mario Galaxy, Bloodborne, Minecraft te Final Fantasy VII.

Nabolji GTA je GTA 3 kao osamnaesti, među sto se još pronašao samo GTA 5, a zato su odabrana oba Red Dead Redemptiona. Sve igre pronađite ispod, a u komentarima nam napišite biste li išta mijenjali.