Mass Effect: Legendary Edition dobio je trailer i hrpetinu detalja za najbolju 4K svemirsku operu

Nakon što je za N7 dan objavljeno da nam stiže ne samo novi Mass Effect, već posebno Legendary izdanje trilogije koje uključuje bolje vizuale i promjene na razini prvog nastavka, BioWare nas je u duhu proslave svog 26. rođendana počastio prvim prikazom Legendary Editiona, a njega je popratila lavina novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenimo od trailera koji pokazuje samo neke od emocijama nabijenih nezaboravnih trenutaka originalne trilogije. Sve je popraćeno informacijama da se remasteri rade u 4K Ultra-HD-u. Trailer popraćen spektakularnom glazbom nalazi se ispod, a nakon njega možete vidjeti i više detalja o samom izdanju kao i primjere razlike između originalnog prvog nastavka i nove vizije koja je na pola puta između remastera i remakea.

Prema službenoj stranici Mass Effecta, kolekcija se pokreće iz jednog pokretača, a uključuje i svih 40 DLC-a izašlih za čitavu trilogiju. Uvedene su i nove mogućnosti uređivanja Sheparda, a poznati dizajn FemShepa iz trećeg nastavka ovoga će puta biti dostupan i u prve dvije igre za najkonzistentnije Mass Effect iskustvo do sada.

Svakako najveće vijesti dotiču se prvog Mass Effecta koji dobiva veliki redizajn za moderniziranje iskustva. Poboljšani su ciljanje, zvukovni efekti, kontrole Sheparda i legendarnog Makoa, sistem zaklona i ponašanje suboraca. Čitava igra dobila je grafičko poliranje kako bi i izgledom odgovarala svojim nastavcima, a to uključuje bolje vizualne efekte i novo osvjetljenje. Na PC-u će biti podržana 21:9 rezolucija te je uvedena i kompatibilnost s DirectX-om 11. Na konzolama će doći i dva moda igre, jedan koji preferira performanse zbog FPS-a i drugi koji preferira vizualnu kvalitetu.

Da vam se bolje dočara razlika, Shinobi602 je na Twitteru objavio nekoliko slika koje uspoređuju originalnu verziju jedinice s novom, poboljšanom verzijom. Razlika je itekako vidljiva i izgleda kao da će prelazak s jedne na drugu igru biti vrlo konzistentan, ostavljajući dojam jedne ogromne avanture koja se bezbolno veže jedna na drugu.

Legendary Edition izlazi 14. svibnja, a bit će dostupan na PC-u, PS5, PS4 i Xbox Series X i S te Xbox Oneu.