Vijesti

Kako je Pepeljarko spasio Rockstar na Steamu

Rockstar je shvatio da nije dobro zvati Dennisa Rodmana da organizira zabave za zaposlenike.

Jučer se u Rockstarovom uredu zaduženom za Steam održala divlja zabava. Rockstarove glavešine širokogrudno su odlučile nagraditi dio zaposlenika pa su u pomoć pozvali proslavljenog partijanera Dennisa Rodmana kako bi im pomogao organizirati nezaboravnu zabavu – onu koje se ni ne sjećaš, a kamoli da je zaboraviš! Alkohol je tekao u potocima, janjci su se okretali na žaru, dok su zanosne djevojke sumnjivog morala dizale raspoloženje prisutnih. Ipak su se ti zaposlenici mukom mučili da paze na Steam kao iznimno bitnu i važnu platorfmu koja Rockstaru donosi najveći postotak prihoda.

No kako to obično biva u trash filmovima C produkcije, u žaru strasti jednog od zaposlenika sa pepeljarkama i gore spomenute djevojke čednog pogleda, ali sumnjivog morala, završili su na terminalu zaduženom za ažuriranje Rockstarovog protoflija na Steamu. Da impresionira djevojku, Pepeljarko u maniri pravog filmskog junaka rukom pobaca sve sa terminala na pod. Papiri lete na sve strane, a superskupa tipkovnica uz glasan prasak pada na pod. Pepeljarko gleda, no sjeo mu je danas bonus, kupit će novu! Nogom šutne tipkovnicu nekoliko puta dok mu djevojka razgaljeno klikće i pljeska rukicama. Sretan je, napokon je frajer pred djevojkom te shvaća da će napokon moći iskoristiti ono što čuva u novčaniku još od početka faksa.

I dok u strastvenom zagrljaju razmišlja da li je onome istekao rok trajanja, sa terminala se začuje zvuk negacije, zvuk koji nije čuo još od Windowsa 95. Misleći da to samo alkohol progovara, ne obazire se na zvuk. No pojavljuje se još jedan zvuk negacije, malo glasniji. I još jedan, sa kraćim odmakom od prethodnog. Još jedan i odmah nakon njega još jedan. Shvaća da se nešto dešava i da to nije alkohol. Zvukovi se redaju brzo redaju jedan za drugim te se ubrzo spajaju u jedan neprekidni robotski zvuk, aludirajući da se desilo nešto ružno. Teška srca se odmiče od uspuhane i lagano razočarane djevojke, vraća pepeljarke na oči i prilazi terminalu polako, u strahu što ga čeka. Taman kada žarki ekran osvijetli njegovo prestrašeno lice, začuje se još jedan zvuk, no ovaj put zvonki i veseli zvuk potvrde. Pogled prelazi po ekranu i zaustavlja se na pop-up prozoru u sredini. Oči mu se razgorače u šoku te usta ispuštaju stravičan urlik vrijedan Oscara.

U glavnoj prostoriji za zabavu, urlik nadglašava muziku i pijano divljanje te netko ugasivši muziku prilazi terminalu i skamenjenom Pepeljarku. Nakon djelomičnog pogleda na ekran i on ispusti urlik koji u ostatak pijane ekipe uvuče strah u kosti. Pa što se to dešava za tim ekranom, pitaju se oni? Jedan po jedan pažljivo prilaze skamenjenom dvojcu, dok djevojke sumnjivog morala razočarano kolutaju prenašminkanim očima ne shvačajući bitnost događaja koji slijede. Jedan po jedan, pijanci doživljavaju hladan tuš čitajući sadržaj misteriozne poruke na pop-up ekranu. Padaju na koljena, dižu ruke prema nebesima, ridaju od tuge, panično hiperventiliraju i vuku Pepeljarka za nogavicu proklinjući ga. Jedna od djevojaka prilazi prestravljenoj ekipi i površno baca pogled na ekran na kojem se i dalje svijetli vesela objava – Congratulations! Your library has been successfully deleted from Steam!

Ne shvačajući kolosalne posljedice te strašne poruke na ekranu, djevojka postavlja naizgled glupo pitanje – pa zar ne možete kliknut undo? Nastaje muk u prostoriji dok je uplakana lica promatraju u šoku i nevjerici, u nemogućnosti shvaćanja ingenioznosti njene izjave. Pepeljarko se trgne, shvativši da je ta “glupa izjava” njegov spas i izlazak i ove tragične situacije. Diže tipkovnicu s poda i pokušava tipkati, no nakon pijanog šutiranja, tipkovnica ne pokazuje znakove života. Kolega trči do svog terminala, čupa svoju tipkovnicu i baca mu preko cijele prostorije, Pepeljarko hvata u letu poput vrhunskog wide-receivera, čupa svoju iz terminala i kada pokuša zamijeniti tipkovnice uslijedi novi hladan tuš – kolegina tipkovnica ima USB konektor – njegova ima PS2! Tupo gledajući u PS2 konektor prolazi mu glavu činjenica da je njegovo računalo iz doba Windowsa 2000 kada USB nije bio mainstream. Ekipa je sada kompletno trijezna, shvativši ozbiljnost situacije mahnito razmišljaju gdje pronaći rezervnu tipkovnicu za PS2 konektorom.

Netko se sjeti arhive te zaista pronalaze davno zaboravljenu požutjelu tipkovnicu. Spajaju je na terminal – 20 minutes later – Windowsi prepoznaju novi hardver te Pepeljarko napokon može spasiti stvar. Njegovi prsti supersonično tipkaju dok mu znojne kaplje rose blijedo lice. Svi su iza njega i u apsolutnoj tišini promatraju kako radi te nekoliko minuta kasnije u bespućima Steamova key-client sučelja uspijeva pronaći undo. Sekunde traju kao sati dok utipkava naredbu da poništi svoju pijanu glupost te napokon, veseli zvonki zvuk potvrđuje uspješan undo i povratak cijelog Rockstarovog portfolija igara natrag na Steam. Ekipa vrišti od sreće, papiri lete na sve strane, svi se međusobno ljube dok je naš Pepeljarko heroj ureda.

U tom trenutku zvoni telefon, caller-id prikazuje njihovog šefa! Ponovo nastaje muk, strah da je šef otkrio što se desilo. Pepeljarko polako diže slušalicu i javlja se gutajući knedlu u grlu, a s druge strane šef urliče što je na Steam vraćen Midnight Club 2 nakon 3 godine stanke zbog prevelike prodaje i potencijala da ugrozi prodaju GTA IV. Pepeljarko se srećom snalazi i krivicu prebacuje na iznenadni nestanak struje i istodobni kvar UPS uređaja. Obećaje riješiti problem istog trena te maknuti sporni Midnight Club 2 sa Steama. Nekoliko unesenih naredbi kasnije i sporna igra je maknuta te ju srećom nitko nije kupio u tom kratkom periodu dostupnosti. Ekipa može odahnuti, sve je napokon riješeno. Uslijed prevelike količine šokova koje su preživjeli u proteklih sat-dva, želja za zabavom i alkoholom je splasnula te se svi polako razilaze svojim kućama.

Drugo jutro Pepeljarko spava snom nedužnika kada odjednom zvoni telefon. Trgnut iz sna, javlja se te ga s druge strane slušalice ponovo dočekuje bijesan šef, vičući da upravo čita vijest na FFA kako su Max Payne 3 i LA Noire ažurirani te dobili posve besplatno sve DLC-ove na Steamu. Pepeljarko mrtvo hladno odbrusi da je to bug koji se desio uslijed sinoćnjeg nestanka struje i ponovnog micanja Midnight Cluba 2 sa Steama te da bilo kakvo daljenje prčkanje po Steamu može rezultirati gubitkom svih objavljenih igara. Naglašava kako VR DLC-ovi za LA Noire srećom nisu dio ovog buga i nisu uključeni. Šef mu se malo zamisli nad tim odgovorom te onda uz grohotan smijeh poruči neka ostavi sve kako je, neka raji ti DLC-ovi, ionako naplaćaju €20, odnosno €30 za deset godina stare igrice. Pepeljarko se zahvaljuje i poklapa, ponosno se osmjehujući svojom izvedbom, koje se čak ni Bernard Madoff ne bi posramio. Pogled pada na ono na podu, te se uz široki osmijeh na licu okreće djevojci od sinoć pored sebe, svjestan da više nije papak, geek ili luzer. On je frajer, frajer koji je srušio Rockstar sa Steama te popravio svoju glupost bez da su šefovi ikad saznali te još zbog DLC-ova ispao junak među rajom, koja sada mahnito kupuje Max Payne 3 i LA Noire na Steamu po zaista diskontnim cijenama.

Likovi i situacije su u potpunosti izmišljeni za potrebu ove vijesti te je svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima posve slučajna i nenamjerna.

Oznake

Povezano

Back to top button
Close
Close