Vijesti

Microsoft ima prototip Xbox prijenosne konzole. Izlazi krajem ove godine?

Da Microsoft nešto planira i na tržištu prijenosnih konzola moglo se naslutiti još prošle godine kroz curenje internih mailova u sporu s američkim FTC-om, a sada se čini da smo došli nadomak potpuno prijenosnom Xboxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je potvrdio novinar Jez Corden. Inače jako blizak Microsoftu i Xboxu Corden je dosad uglavnom javljao točne i, pokazat će se, provjerene informacije. Na Xbox Two podcastu sada spominje kako Microsoft već ima prototip(ove) svoje prijenosne gaming konzole, i to nativne konzole s vlastitim ekranom, ne uređaja za cloud igranje poput PlayStation Portala. Međutim, upozorava kako prototip bilo čega ne mora nužno značiti i plasiranje na tržište.

I dok trenutno vlada trend za ozbiljnim igranjem u pokretu, Microsoft ima dva izazova. PC tržište je prilično saturirano uspješnim uređajima poput Steam Decka, ROG Allya i Legion GO, dok baš prijenosni Xbox malo komplicira konzolašku poziciju, budući da Series S već sada bitno ograničava tehnički potencijal platforme te developerima komplicira razvoj.

S tim na umu, Microsoft je potvrdio izlazak nove gaming konzole/proizvoda do konca ove godine. Mnogi smatraju kako je to upravo prijenosna konzola, premda je prilično izgledan i novi, snažniji Xbox na tragu PS5 Pro (o kojem smo prošlog tjedna saznali gomilu informacija).

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano