Vijesti

Microsoft je brzo odgovorio na poskupljenje PS5

Sony je jučer podignuo cijenu PS5 na gotovo svim većim tržištima osim SAD-a, što je izazvalo gnjev igrača i bacilo lošu sliku na inače omiljenu korporaciju gaming industrije. Bez obzira na negativne reakcije, s obzirom na trenutna zbivanja u svijetu poskupljenje je donekle opravdano, stoga smo čekali Microsoft i Nintendo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, kao što smo pretpostavljali, Microsoftu nije dugo trebalo na reakciju. “Konstantno procjenjujemo naše poslovanje kako bismo fanovima ponudili odlične mogućnosti igranja. Naša preporučena prodajna cijena za Xbox Series S ostaje 300€, a za Xbox Series X 500€”, odgovorio je Microsoft na upit Windows Centrala.

Microsoft i Nintendo procjenjuju situaciju

U prijevodu, cijena Xbox konzola neće porasti, ili neće porasti barem još neko vrijeme. Odgovor Microsofta nije garancija da se i on jednom neće prilagoditi danas daleko skupljoj proizvodnji konzola nego prije dvije godine, ali barem zasad jahat će na valu pozitive koji mu je pripremio Sony.

Podsjećamo, Nintendo je još ranije ovog ljeta izjavio kako zasad nema namjeru podizati cijene Switch konzola. Za tim nema ni potrebe, Switch je zagazio duboko u petu godinu postojanja, u razdoblje u kojem se u nekim drugim okolnostima inače snižava prodajna cijena, pa poskupljenje nebi imalo previše smisla.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano