Microsoft je dodao još 70 kompatibilnih X/X360 naslova i poručio da su gotovi

Microsoft je povodom 20. godišnjice Xboxa dodao još 70 naslova s originalnog Xboxa i Xboxa 360 na listu kompatibilnih s Xbox One i Series konzola čime je njihov broj narastao na preko 700.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novom i posljednjem valu igara dodani su FEAR i Max Payne Serijali, kompletiran je Skate serijal, Dead or Alive Ultimate, Star Wars: Jedni Knigh2 II, Starfighter, Time Splitters, Red Dead Revolver…

Sve one profitirat igrat će se s 2 do 4 puta većom rezolucijom (ovisno o konzoli), kod 11 njih (uključujući Fear i Fear 3, Binary Domain i NIER) framerate je podignut na 60, a od ranije dodanih igara FPS boost dobili su Fallout 3, New Vegas, TES Oblivion, Dragon Age: Origins, čitavi Gears serijal…

Prije nego što iskopiramo čitavu listu, prenosimo odluku Xboxa o obustavljanju rada programa kompatibilnosti igara. “Dok ostajemo fokusirani na očuvanje i unaprijeđenje umjetnosti u obliku igara, dosegnuli smo vrhunac naših mogućnosti u donošenju novih igara na listu povratno kompatibilnih”, poručila je Peggy Lo, liderica internog tima.

I to je to. Velika većina najpopularnijih naslova kompatibilna je s novim konzolama, a sve ostale spriječene su tehničkim ili pravnim limitacijama.

Popis posljednjeg vala unatrag kompatibilnih igara: