Vijesti

Microsoft je malo ublažio DRM na Xbox Series X i S konzolama

U najmračnijem razdoblju povijesti Xboxa, njegovi čelnici su zamislili igranje budućnosti isključivo uz online konekciju. Od te mračne budućnosti se odustalo nakon pritiska igrača, međutim, Xbox ju je uveo na mala vrata s novom generacijom konzola i to pod vodstvom omiljenog Phila Spencera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, kada ostanete bez interneta ili izgubite vezu s Microsoftovim serverima ne možete igrati kupljene naslove na diskovima, Game Pass naslove, F2P igre poput Warzonea, kao ni Games with Gold naslove, što se otkrilo tek prošle godine kada je Microsoft imao poteškoća sa serverima, a koji su potom milijune igrača ostavili bez mogućnosti igranja.

I konačno, godinu dana poslije, rujansko ažuriranje softvera za XSX/S omogućuje instalaciju te igranje Xbox Series X i S igara bez potrebe za online provjerom.

Međutim, obje konzole i dalje zahtijevaju inicijalnu konekciju na internet poslije kupnje, Game Pass te Games with Gold naslovi i dalje se ne mogu igrati bez interneta, a isto vrijedi i za igre s prošlih konzola.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano