Vijesti

Microsoft je sklopio još dva bitna sporazuma koja će mu pomoći kupiti Activision Blizzard

Kako bi omekšao regulatore, Microsoft je sklopio sporazume sa Steamom, Nintendom i Nvidiom koji ga obvezuju isporučivati Call of Duty naslove na njihove platforme, a sada je to učinio s još dvije bitne platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinski Boosteroid je najveći neovisni cloud gaming servis s preko 4 milijuna korisnika diljem svijeta, tajvanski Ubitus je white-label tvrtka koja zainteresiranim kompanijama nudi vlastitu tehnologiju za izvođenje igara iz clouda, a najviše je koriste izdavači za Nintendo Switch (u serijalima poput Resident Evila, Assassin’s Creeda, Plague Tale i drugih). Microsoft je sporazume sklopio s oboje.

Osim Call of Dutyj, sporazum uključuje i streaming i drugih Activision Blizzard Xbox naslova s PC-ja, pod uvjetom da, naravno, regulatori Microsoftu dopuste 69 milijardi tešku akviziciju Activision Blizzarda.

Podsjećamo, sličan sporazum Microsoft nudi i Sonyju, međutim, Sonyjevi čelnici ga u trenutačnom obliku odbijaju potpisati te su i dalje pri stavu da će jedno toliko veliko spajanje nepovoljno djelovati na gaming industriju.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano