Vijesti

Microsoft je želio kupiti i Square Enix

U sklopu suđenja koje bi trebalo odobriti ili zabraniti akviziciju Activision Blizzarda, nastavlja se priljev internih Microsoftovih komunikacija i dosad tajnih dokumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad više ne trebaju čuditi namjere da kupi bilo koga u gaming industriji, jer ambicija je očito tu, a prati ju i Microsoftova golema zaliha keša. I dok smo kroz ranije tekstove na FFA ukazivali na dokumente koji barataju sa više desetina studija, osim SEGA-e koja je bila ozbiljan kandidat, najmanje jednako ozbiljna bila je i strategija kupnje Square Enixa.

Oba velika japanska izdavača trebala bi i još uvijek mogu riješiti Microsoftov veliki problem, manjak igara s pedigreom za azijsko tržište, a potom je tu i količinski veliki broj naslova koji bi dodali veliku vrijednost Game Passu. Pritom ne treba zanemariti ni potencijal za mobilne uređaje, pa tako Microsoft u strategiji kupnje Square Enixa 2019. godine spominje portove legendarnih klasika koje Square Enix uvijek nekako uspijeva prodati u impresivnim brojkama i to po “premium” cijeni.

5 godina kasnije jasno je da se akvizicija nije realizirala, međutim u međuvremenu je Square Enix nanizao i niz promašaja, poput suradnje s Marvelom, stoga se ovaj japanski izdavač danas čini boljom udavačom nego što je to bio nekad. Ako propadne Activision Blizzard, tko zna…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano