Vijesti

Microsoft može odahnuti, Srbija je treća na svijetu odobrila akviziciju Activision Blizzarda

Kako piše Reuters, susjedna Srbija nakon Saudijske Arabije i Brazila kao treća zemlja na svijetu odobrila je Microsoftovu kupnju Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šturo se navodi kako je Srbija to napravila bez ikakvih dodatnih uvjeta. Što vjerojatno neće biti slučaj s Europskom Unijom, Ujedinjenim Kraljevstvom te SAD-om koji još uvijek vijećaju, istražuju i zaključuju, a predviđa se da će svo troje imati neke uvjete prema Microsoftu. Sve kako bi se omogućilo kasnije fer tržišno natjecanje.

Div iz Redmonda je spreman na ustupke

Navodno, proizvođač Xboxa spreman je pristati na ustupke koje od njega zatraži prvenstveno Europska unija, a oni upoznati s materijom kažu da bi jedan od ustupaka bio 10-godišnja garancija za Call of Duty na PlayStationu.

Dok traju vijećanja vlada i regulatornih agencija, Sony i Microsoft pokušavaju argumentirati svoje stavove. Microsoft pritom umanjuje značaj Call of Dutyja te navodi druge serijale i franšize koji su, prema njegovom mišljenju, bitniji od naslova koji se svake godine proda u najviše primjeraka. Jedna takva franšiza je GTA, pa Microsoft savjetuje Sonyju da novac koji sada troši u marketing Call of Dutyja utroši na GTA i druge igre (FIFA, Fortnite, Battlefield), te na taj način nadoknadi pad prihoda (ako ih bude) kada se CoD pojavi na Game Passu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano