Vijesti

U nedostatku Call of Dutyja, Microsoft savjetuje Sonyju da “kupi” GTA, FIFA-u, Battlefield…

Sapunica oko Microsoftove gotovo 70 milijardi dolara vrijedne akvzicije Activision Blizzarda se ne zaustavlja. Sony se svim silama trudi dokazati da bi ono bilo loše za industriju, Microsoft uvjerava suprotno, a oboje imaju čitav niz dobrih i malo više glupih i bizarnih argumentacija svojem stajalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sony naglašava Call of Duty kao najveći gaming IP čije godišnje prihode ne može nadomjestiti. Tvrdi da bi njegovo uvrštavanje na Game Pass za PlayStation bio početak kraja, a Microsoft je svoja nastojanja usmjerava u umanjivanje značaja Call of Dutyja, do točke u kojoj se pitamo zašto ga uopće kupuje.

Pritom Microsoft navodi druge IP-eve i serijale koji su, po njegovom mišljenju, bitniji od Call of Dutyja. Jedan od njih je i GTA, otkriva kada će izaći šestica, a potom Sonyju savjetuje da novac koji sada troši u marketing Call of Dutyja utroši na GTA i druge igre, te na taj način nadoknadi pad prihoda (ako ih bude) kada se CoD pojavi na Game Passu.

“Uložite!”

“Kada bi Sony ostao bez Call of Dutyja, mogao bi prebaciti ulaganja u marketing koja je dosad vršio za Call of Duty kako bi privukao konkurentske naslove na svoju konzolu. Kao ekskluzive ili ne. Može povećati ulaganja u FIFA-u , Grand Theft Auto ili još jedan shooter poput Battlefielda ili Destinyja, ili bilo koji drugi popularni naslov”, savjetuje Microsoft.

Microsoft Sonyju savjetuje da krene više ulagati u PlayStation Plus. “Kao minimum, Sony bi mogao uključiti svoje ekskluzive od prvog dana te uložiti u još naslova drugih izdavača”, tvrdi Microsoft, a potom navodi kako su The Last of Us, God of War, Spider-Man i Final Fantasy VII Remake sve ekskluzive koje još uvijek nisu na PS+ Extri, a trebale bi biti.

Mislite li da Microsoft nebi imao ništa protiv kada bi Sony kupio, a potom odsjekao GTA, FIFA-u, Battlefield i druge?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano