Vijesti

Microsoft: “Neke buduće Bethesdine igre neće biti dostupne na PlayStationu i Nintendu”

“Bili smo prijatelji, sada smo obitelj”, javljaju Microsoft i Bethesda. Sad kad je i službeno odobrena akvizicija Bethesde od strane Microsofta, vrijeme je da novi najveći svjetski izdavač igara krene ubirati plodove 7,5 milijardi dolara teške kupovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Microsoft sada posjeduje čak 26 studija, a na Xbox Blogu objavljeno je kako će i druge igre Bethesdinih i Zenimaxovih studija uskoro doći na Game Pass. To će se dogoditi do kraja tjedna, pa ćemo tako na Game Pass dobiti igre poput Dooma iz 2016., Preya, Fallouta 4, The Evil Within igara, Dishonoreda…

Bethesda je montirala poseban video povodom priključenja Microsoftu.

“Xbox, PC i Game Pass bit će najbolja mjesta za igrati nove Bethesdine igre”, navodi Microsoft, pa nastavlja – “neki novi Bethesdini naslovi u budućnosti će biti ekskluzivne za Xbox i PC igrače.”

Microsoft je, dakle, ostavio prostor da neke nove Bethesdine igre ipak izda na PlayStationu te Nintendu, ali prije svega ovom rečenicom je više zatvorio nego otvorio vrata platformama na koje ne može plasirati svoj Game Pass servis.

The Elder Scrolls 6 i Starfield nećemo igrati na PlayStationu 5 i Nintendovim konzolama, a pravna igra riječima je tu prvenstveno zbog Deathloopa, igre Bethesdinog studija Arkane čija konzolaška ekskluzivnost za PlayStation 5 je dogovorena još prije akvizicije Bethesde.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano