Vijesti

Gotovo je: Odobrena je Microsoftova kupnja Bethesde

Microsoft je u rujnu prošle godine dogovorio kupnju Bethesde i Zenimaxa za golemih 7,5 milijardi dolara. Akviziciju je mogla zaustaviti jedino Europska Unija koja je mogla procijeniti da se radi o potezu koji bi narušio ravnotežu u tržišnom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali nije. Danas je odobreno spajanje Zenimaxa i Microsofta i ovo je završena priča. Zenimax, Bethesda i svi njihovi studiji sada su i službeno Microsoftovi, a Bethesda i Zenimax prestaju postojati na način kao što je to bilo posljednjih 20-ak godina.

Od danas Microsoft tako posjeduje čak 23 studija, a kako će svi oni koegzistirati tek trebamo saznati. Hoće li buduće Bethesdine igre zaobilaziti PlayStation i Nintendo? Stižu li sve na Game Pass? Za ovo prvo ne znamo, a Game Pass gotovo je siguran.

Kako smo napisali, budućnost je neizvjesna, ali prema dokumentu ustupljenom Europskoj Uniji, Zenimax i Bethesda trebali bi nastaviti raditi kao zaseban entitet unutar nove grupacije Vault koja će biti odvojena od Xbox Studiosa.

Naravno, Microsoft će kao matična kompanija i dalje donositi sve bitne odluke, a hoće li jedna od njih biti Starfield i The Elder Scrolls 6 na PlayStationu 5 tek ćemo vidjeti.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano