Vijesti

Microsoft otkriva: Manji i tanji PS5 izlazi do kraja 2023.

Sony do konca godine ima najmanje dva nova PlayStation uređaja. Za prijenosnu konzolu za streamanje PS5 igara već znamo, odnosno, Sony ju je već službeno potvrdio, a za tanji PS5 to tek treba napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O manjem PS5 modelu priča se već najmanje pola godine, kada ga je prvi spomenuo insajder Tom Henderson, a sada ga navodi i Microsoft na suđenju s američkim FTC-om. “Očekuje se da će kasnije ove godine Sony objaviti PS5 Slim po sniženoj cijeni”, stoji u jednom od priloženih dokumenata, prenosi Game Rant.

Microsoft je tako potvrdio tanji PS5 prije Sonyja, što svakako nije u interesu japanskoj korporaciji, budući da će sada potencijalni kupci radije čekati prvo reizdanje ove generacije, što obično negativno utječe na kvartalnu prodaju. Novim kupcima u prilog, čekanje se možda isplati, jer kako kažu iz Microsofta, cijena tanjeg PS5 vjerojatno će biti manja.

Podsjetimo, PS5 Slim konzola navodno će imati odvojivi čitač diskova, koji će se kupovati odvojeno, stoga i niža cijena iste. Odvojivi čitač diskova navodno neće biti kompatibilan sa standardnim tanjim i jeftinijim još uvijek aktualnim PS5 Digital. Manji PS5 navodno ima i manji procesor, koji će se manje zagrijavati, ali će pružati identične performanse.

Manji i tanji PS5 očekuje se negdje na jesen, a snažnija PRO izvedba konzole negdje dogodine.

Povezano