Vijesti

Microsoft pregovara o kupnji Discorda za više od 10 milijardi dolara

Nije tajna da Microsoft nastoji osnažiti svoju poziciju na polju društvenih mreža, tako da je praktički svaki iole popularniji servis današnjice te kategorije potencijalni plijen za treću najbogatiju kompaniju na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što im plan akvizicije Tik-Toka nije pošao za rukom, ugledni Bloomberg danas piše kako se na tapeti sada pronašao Discord. Discord je jedan od najpopularnijih komunikacijskih servisa današnjice, zabilježio je strašnu ekspanziju tokom pandemije, a osobito je popularan među nama gamerima unatoč tome što ga se u posljednje vrijeme pokušava profilirati kao alat za opću komunikaciju.

Baš kao što je to prvi javio kada se zaključivala kupovina Bethesde i Zenimaxa, Bloomberg danas javlja kako se spominje cifra i od 10 milijardi dolara.

Discord već neko vrijeme razmatra dvije solucije. Izlistati se na burzi i tako prikupiti prijeko potreban kapital za daljnji rast ili se prodati nekom većem igraču. Bloombergovi izvori tvrde kako rukovoditelji Discorda već neko vrijeme pričaju s potencijalnim kupcima. Pa iako jedan od izvora tvrdi kako su razgovori s Microsoftom ozbiljni, vodstvo Discorda navodno je zagrijanije za burzu.

Možda i najozbiljnija potvrda da se nešto kuha leži u tome da su obje kompanije odbile odgovoriti na upite Bloomberga te su zasad još uvijek suzdržane od bilo kakvih izjava.

Discord danas broji preko 100 milijuna aktivnih korisnika, a u kontekstu Xboxa i njihove gaming divizije akvizicija ovakvog tipa definitivno ima smisla za Microsoft. Vlastitim nastojanjima proteklih godina Microsoft želi stanjiti barijeru koja dijeli Xbox konzolaše i PC igrače, a Discord kao najpopularniji alat na svijetu za komunikaciju među gamerima definitivno bi bio još jedan veliki korak u tom smjeru. Integracija Discorda u Xbox mrežu pogurnula bi Microsoft kao neprikosnovenog lidera gaming industrije.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano