Vijesti

Microsoft u “najvećoj brzini” radi na novoj generaciji Xboxa

Premda je odlučio svoje igre ubuduće plasirati na Nintendo i PlayStation, počevši s Pentimentom, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves i Groundedom, Microsoft nastavlja uvjeravati fanove Xboxa da kao konzola još uvijek ne misli odustati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U internom emailu zaposlenicima čiji dijelovi nastavljaju curiti u javnost, potvrdila je to još jednom i predsjednica Xboxa Sarah Bond. Osim dobrih rezultata Diabla 4 na konzoli u sklopu Game Passa, potvrdila je kako kreće nova faza razvoja Xboxa nove generacije.

“Ususret novoj generaciji hardvera krećemo se punom brzinom naprijed. Fokusiramo se na najveći tehnološki napredak ikada u nekoj generaciji konzola”, poručila je zaposlenicima. Dakle, inženjeri rade punom parom i sasvim je jasno da Microsoft i u narednoj generaciji ima u planu isporučiti snažniju konzolu od konkurencije.

Bitne su i stare igre

Sve je u snazi, a Microsoftu je jako bitna i povratna kompatibilnost, stoga je, dodaje Bond, ponovno pokrenut tim za prezervaciju igara. Microsoft je ususret aktualnoj generaciji konzola učinio sjajan posao udišući starim Xbox naslovima novi život softverskim podizanjem rezolucija. Međutim, tehnički dio više se ne čini toliko izazovnim. Kao prepreka sada se nameće licenciranje, prvenstveno glazbe, pa nas jako zanima imaju li rješenje za taj problem.

Kako bilo, pripreme za novu generaciju konzola su u punom jeku. Ovog puta pod vodstvom Sarah Bond koja preuzima sve više odgovornosti od Phila Spencera.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano