Vijesti

Milijuni igrača svakog dana će donositi odluke u Silent Hill: Ascensionu

I dok fanovi čekaju više detalja o remakeu Silent Hilla 2 te potpuno novog Silent Hill: Townfalla, posljednjeg dana listopada kreće interaktivno iskustvo imena Silent Hill: Ascension.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja Silent Hilla je kolektivna deluzija, kaže kreativni direktor Martin Montgomery, a Ascension će se poigrati s traumom jednog čovjeka, a potom i kako ona utječe na ljude oko njega, zajednicu, a u konačnici i na buduće naraštaje. “Deluzija nije svedena samo na jednu osobu. Grad proživljava zajedničku iluziju, do te mjere da bi te stvari mogle postati stvarne. Stvari su možda plod njihove mašte, a oni ne znaju. Igramo se s takvom idejom unutar narativa.”

Igrači, odnosno gledatelji Ascensiona imat će priliku pogurati likove da se suoče s vlastitom traumom, a što će zapravo raditi je na njima. Međutim, sve odluke su kolektivne, što je zapravo jedan veliki i bizarni sociološki eksperiment.

Epizode će od 31. 10. ići svakodnevno, a radnja će se razvijati ovisno o glasovanju gledatelja. “Iskupljenje, patnja ili prokletstvo? Vi odlučujete”, navode developeri, a Ascension će biti besplatan za gledanje na mobitelima, konzolama, PC-u, ali i Sonyjevim Bravia televizorima.

Igra