Vijesti

Milijunski pad PlayStation Plus pretplatnika! Jeste li i vi među njima?

Povijesne stvari se događaju u Sonyju. PlayStation 5 je najprodavanija Sonyeva konzola ikada i najbrže prodavana konzola generalno, ali sada im se dogodila još jedna povijesna stvar koja im ipak ne ide na ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Push Square donosi analitiku o broju PS Plus pretplatnika, kao i moguće razloge za ovako veliki pad. Sony je povodom financijskog izvještaja iznio podatak da broji trenutno 46,4 milijuna PS Plus korisnika. Tvrtka je zabilježila snažan porast korisnika početkom 2020. godine za koji je najzaslužniji lockdown tokom pandemije. Ta brojka je rasla kroz sva četiri kvartala, pa je tako početna brojka 2020. godine od 45 milijuna korisnika u četvrtom kvartalu iznosila 47.6 milijuna.

Prvi kvartal 2021. godine prikazuje gubitak od 1,2 milijuna pretplatnika u odnosu na prethodni kvartal. Ljudi su počeli izlaziti iz kuća? Sony je ‘osiromašio’ svoju ponudu? Ako ovu brojku preračunamo u kune, vidjet ćemo koji je to gubitak za Sony. Trenutno na PlayStation trgovini digitalna pretplata košta 438. Pomnožimo li tu cijenu sa brojem korisnika, dobivamo gubitak od 525 milijuna kuna. Čemu sve ovo? Siguran sam da Sonyevi analitičari nisu badava plaćeni, te da Sony već sada radi na nečemu čime budu povećali korisnike i smanjili ovakve fluktuacije u financijama.

Jeste li zadovoljni cjelokupnom godinom i ponudom igara (nemojte spominjati ovaj mjesec, hvala) ili ste i vi među ovih 1,2 milijuna korisnika koji nisu produžili pretplatu?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano