Mlade snage u Konamiju spremne preuzeti Metal Gear serijal

Tko bi mogao konačno preuzeti upravljanje od Hidea Kojime i nastaviti voditi Metal Gear serijal u nekim novim smjerovima i ka nekim novim igraćim iskustvima? Rock Papger Shotghun uputio je to pitanje Konamiju i dobio opširan odgovor.

Prema riječima producenta Noriaki Okamure, u ovom trenutku ne postoji jedna osoba koja je preuzela ulogu kreativnog direktora na Metal Gear Solid Delti. Umjesto toga, formiran je novi tim sastavljen od mladih i talentiranih kreativaca.

“Imamo sjajan tim pun novih kreativnih umova, vrlo talentiran tim koji trenutno zajednički radi na ovoj igri. Unutar ovog tima vidimo mnogo potencijala za budućnost – vjerujemo da će neki od njih razviti nove ideje i kreativne vizije. Ovo je tim koji želimo razvijati i voditi prema takvim ulogama u budućnosti. Ali trenutno nema specifične osobe koja je preuzela tu ulogu; to je više timski napor,” objasnio je Okamura.

Žele stvarati igre na svoj način

Okamura se čini kao osoba koja bi mogla preuzeti tu ulogu, s obzirom na njegovo dugogodišnje iskustvo rada s Kojimom na više igara u Metal Gear Solid i Zone Of The Enders serijalima. Međutim, kako je sam objasnio, jedinstvena kombinacija dizajnerskih vještina i sposobnosti prodaje koju posjeduje Kojima teško se može replicirati.

“Kojima je izuzetno precizan u vezi s detaljima u dizajnu svojih igara. Također, vrlo je vješt u kreiranju i promociji proizvoda, te zna kako uspješno plasirati igru od početka do kraja. Pronaći nekoga tko može sve te stvari raditi jednako dobro je vrlo teško. Nije jednostavno pronaći nekoga tko bi mogao u potpunosti zamijeniti Kojimu, a to svakako nije nešto što bih mogao sam,” priznaje Okamura.

“Naravno, imamo veliko poštovanje prema njegovoj kreativnoj viziji”, dodaje, “ali što se tiče našeg novog tima, želimo stvarati ove igre na naš način, s našim talentiranim timom i vlastitim kreativnim idejama, prilagođenim kako sadašnjim, tako i budućim generacijama obožavatelja.”