VijestiZanimljivosti

Moder je preradio PS5 u kućište manje od PS2 Slima

Kada je predstavljen, PS5 posprdno su mnogi uspoređivali s glomaznim radijatorima i klima uređajima. Uistinu, radi se o najvećoj komercijalnoj gaming konzoli dosad te je kao takva naišla na mješovite kritike. Međutim, i PS5 će poput njegovih prethodnika jednom postati manji kroz neizbježnu “slim” verziju, ali jedan Youtuber već je pretekao Sony.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matthew Perks s popularnog DIY Perks kanala kao najnoviji projekt odlučio je ugurati PS5 u nemjerljivo manje kućište. Ipak, bez varanja to nebi bilo moguće. Budući da komponente, a prije svega golemi hladnjak, fizički ne stanu u kućište manjeg tipa, Perks je odlučio implementirati vlastito vodeno hlađenje, a čija golema baza je ipak skrivena ispod stola. Youtuber je za ovaj projekt koristio i modificirane čipove RAM-a i SSD memorije, a samo bakreno kućište vjerojatno je skuplje od čitave konzole.

Svejedno, rezultat je impresivan. Projekt koji se rastegnuo na nekoliko mjeseci rezultirao je tišom i 30-ak stupnjeva celzijusa hladnijom konzolom. Što se tiče dimenzija, 92mm tanjeg Digital Editiona smanjio je za 78% na samo 20mm debljine. Za usporedbu, ekstra tanki PS2 slim ima debljinu od 28mm.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano