Vijesti

Moguća je skorašnja najava remastera Soul Reavera?

Radujte se naro…Ne radujte se još, uvijek uzimajte glasine o glasinama sa velikom količinom opreza. Tako i ovaj put, ma koliko god skakutali od sreće po stolici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soul Reaver je jedna od najspominjanijih igara kada je u pitanju mogući remaster ili remake neke klasične igre. Uz Final Fantasy VII, Chrono Trigger/Chrono Cross, Dino Crisis te Need for Speed: Underground, fanovi serijala, ali i (stariji) igrači općenito su najviše spominjali upravo Soul Reaver. Kako i nebi, kada se radi o igri vrhunske atmosfere i glazbene podloge, pamtljivih likova, odličnog gameplaya te spektakularnog narativa. Dan danas se većina igara ne može ni približiti razini koju je Soul Reaver postigao prije gotovo 12 godina.

Kreator XboxEra podcasta, Shpeshal Nick je otkrio u zadnjem videu kako mu je “pouzdani izvor” potvrdio da je u razvoju remaster Soul Reavera te da bi isti trebao biti službeno najavljen tijekom ovogodišnjeg Gamescoma ili Game Awardsa. Naravno, nećemo dotičnom spešlu odmah vjerovati na riječ, iako je čovjek imao točnih leakova do sada.

No, ono što je interesantno je da je poznati proizvođač premium statua Gamig Heads prije nekoliko godina promijenio dizajn mača na Razielovoj statui te slučajno izlanuo da je to došlo na zahtjev samog Square-Enixa uslijed budućih planova oko navedene igre. Također, Soul Reaver je povučen iz prodaje sa Steam servisa te na stranici igre sada stoji poruka kako je igra povučena iz prodaje jer Square-Enix radi na važnim ažuriranjima. Da li je remaster dovoljno važno ažuriranje? Zasigurno je.

Što god da se dogodilo na kraju, Soul Reaver je dragulj PlayStation 1 ere te zaslužuje kompletan facelift kako bi se starije generacije igrača prisjetile, a nove generacije upoznale sa ovim remek-djelom.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano