VijestiZanimljivosti

Nakon što ih je uklonio Rockstar, na internet su vraćene poboljšane verzije GTA 3 i Vice Cityja

Skupina hakera godinama je probijala GTA 3 i Vice City što je ranije ove godine kulminiralno objavom izvornih kodova za obje igre na GitHubu. To znači da su svi zainteresirani entuzijasti mogli direktno implementirati promjene u obje igre te napraviti praktički što žele od trojke i Vice Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S različitih strana već su stizale najave modernizacije obiju igara, ali i u samom startu hakeri su popravili neke od bugova prisutnih sad već skoro 20 godina. Pogledajte showcase trailer.

Implementirana je i podrška za moderne kontrolere, uklonjena su učitavanja, dodana je podrška za široke ekrane, skaliran je HUD, maksimizirano je iscrtavanje u daljinu… Ukratko, obje igre prilagođene su modernim potrebama, ali to se Rockstaru nije svidjelo.

Nakon nekoliko dana Rockstarovi odvjetnici sve su uklonili i činilo se kako je ta etapa završena. Ali jedan od hakera-developera nije se složio s odvjetnicima. Uložio je protutužbu kojom je želio dokazati kako Rockstar ne posjeduje kod kojeg su mu uklonili. I to mu je prošlo, jer hakeri su doslovno sami napisali kod koji radi isto ono što i Rockstarov. Ništa nije kopirano i zaključeno je kako Rockstar ne može ukloniti kod koji ni ne posjeduje.

GitHub je vratio njegov fork za GTA 3 i Vice City. Poboljšane i nadograđene verzije obje igre tako možete preuzeti ovdje. Kako biste ih zaigrali morate imati kupljenu igru sa Steama. Ili crackiranu igru s torrenta što ne preporučujemo raditi. Uostalom, ni hakerima-developerima nikada nije bilo u naumu zakinuti Rockstar.

“Ne sviđa mi se način na koji Rockstar tretira događaje poput ovoga”, požalio se za Torrentfreak developer iza nadimka td512 koji je na taj način obilježio svoju malu, ali vrijednu pobjedu.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano