Vijesti

Na jedan prodani Xbox idu tri PlayStationa. Sony će ove godine oboriti prodajni rekord PS1

Ukupna prodaja PS5 konzola ovog mjeseca premašila je 50 milijuna. Unatoč poteškoćama s pandemijom i izostankom čipova, radi se o impresivnom rezultatu, osobito kada stavite stvari u kontekst kao što je to napravila analitička tvrtka Ampere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovim podacima, Sony je samo u ovoj godini ostvario gotovo polovicu ukupne prodaje. S rastom prodaje od 65% u odnosu na 2022., Sony je u 2023. prodao 22,5 milijuna PS5 konzola. Sjajan učinak, osobito kada usporedite s konkurencijom. Jer, tvrde iz Amperea, omjer prodaje u odnosu na Xbox je 3:1. Prodaja Xboxa u 2023. je u padu od 15% (7,6 milijuna prodanih Xbox konzola), a Switch bilježi 18% slabiji rezultat.

Ususret novoj Nintendovoj konzoli koja će izaći iduće godine, pad prodaje je očekivan i logičan, međutim, rezultati Xboxa iznenađuju, naročito kada bi on u ovoj fazi životnog vijeka također trebao obarati barem vlastite rekorde.

Na tragu rekordne godine

Gledano u još širem kontekstu, ultra popularni PS4 tek je jedan tjedan ispred PS5. Toliko brže je dosegnuo jubilej od 50 milijuna i u narednim mjesecima vjerojatno će prestići tempo prodaje druge najpopularnije kućne konzole svih vremena. “Mislim da imamo sve što nam treba kako bismo prestigli 117 milijuna PS4”, PlayStationov šef marketinga Eric Lempel je poručio Financial TImesu.

Fiskalnu godinu koja završava krajem ožujka 2024., Sony planira zaključiti s povijesnim rekordom. 25 godina star rekord prvog PlayStationa od 22,6 milijuna prodanih konzola sigurno pada.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano