Vijesti

Na krilima Resident Evila 4, Capcom nikada nije vrijedio više

Za razliku od Square Enixa, Konamija, pa donekle i SEGA-e, Capcom se sjajno prilagodio tržištu te više ne možemo pričati o nekad zlatnim vremenima te japanske kompanije. Zlatna vremena za Capcom su upravo sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sa sjajnim prodajnim rezultatima remakea Resident Evila 4, koji se u samo dva dana prodao preko 3 milijuna primjeraka, dionica Capcoma dosegnula je rekordnu vrijednost. U trenutku pisanja ovog teksta ona vrijedi 4840 japanskih jena, više nego dvostruko više nego početkom prošle godine.

Tako se ukupna vrijednost Capcoma sada procjenjuje na 1,29 trilijuna jena, odnosno, blizu 10 milijardi dolara, čime je prešišao Square Enix i Konami. Međutim, nije to samo zbog Resident Evila te sjajnih Villagea i remakea četvorke. Monster Hunter World i Rise globalni su hitovi, a milijunska prodaja rezervirana je i za nadolazeći Street Fighter 6.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano