Vijesti

Na novim Samsung TV-ima streamat ćemo igre i trgovati NFT-ovima

Iako slabijom postavom izlagača zbog novog soja koronavirusa, CES će i ove godine kreirati trendove za narednih 12+ mjeseci, a Samsung je neke svoje karte otkrio među prvima prije nego li je sajam uopće krenuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljena je serija Neo QLED televizora s Gaming Hubom. Gaming Hub donosi integriranu podršku za streaming servise Google Stadia i GeForce Now (kasnije stižu i drugi), pa će oni koji to žele moći samo upariti kontroler pa zaigrati stotine podržanih igara bez dodatnog hardvera.

Kako će to točno izgledati, još uvijek ne znamo, ali preko novih Samsungovih TV-ova moći će se kupovati i trgovati NFT-ovima. Aplikacija za NFT-ove ipak neće biti dijelom Gaming Huba, a korisnici će moći pretraživati, pregledavati, kupovati i prodavati “svoju NFT umjetnost”.

Novi televizori bit će otkriveni narednih dana, a barem oni orijentirani prema igračima podržavat će HDR10+ GAMING standard koji će igrama omogućiti automatsko kalibriranje boja televizoru uz nižu latenciju.

Podsjećamo, LG je još prošle godine krenuo s podrškom za cloud gaming. Najavili su tada i liniju televizora za gamere, a sve nam se čini kako će se gameri pronaći u snažnijem fokusu proizvođača televizora i ove godine. CES službeno kreće 5. 1., a trajat će do subote 8. 1.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano