Vijesti

Najavljen je Aliens: Fireteam koji ćemo igrati kao kooperativnu pucačinu

Nakon Alien: Isolationa zaželjeli smo se Aliena u igrama. Već 7 godina čekamo nešto kvalitetno i izgleda da smo konačno dočekali. I to multiplayer PvE igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aliens: Fireteam je kooperativna pucačina za do 3 igrača. Kroz čitavi niz story misija strukture sličnoj onima u Left 4 Dead igrama cilj Cold Iron Studiosa je isporučiti atmosferu poput one iz James Cameronovog Aliensa iz 1986, drugog filma originalne trilogije.

Fireteam je smješten u godinu 2022., 23 godine nakon događaja iz Alien trilogije. Borit ćemo se s 20 vrsta neprijatelja uključujući i 11 vrsta Xenomorpha, a tri igrača moći će odabrati jednu od 5 ponuđenih klasa od kojih svaka ima posebne sposobnosti i opremu poput zamki, statičnih strojnica, šok granata…

Svaki od neprijatelja ima posebno razvijen AI, sposobnosti i način ponašanja, otkrio je direktor igre Craig Zinkievich za Venturebeat. Valovi aliena koji će vas zasipati zahtijevat će taktičku koordinaciju igrača, ovisno o odabranom nivou težine od njih 5 ponuđenih.

“Ovo neće biti lagana igra”, kaže Zinkievich, a dovoljno vam govori da je friendly fire koncept koji POSTOJI u ovoj igri. Aliens: Fireteam će dodatan izazov pružiti i kroz sistem izazova uoči misija, a kako će on funkcionirati otkrit ćemo ovog ljeta kada Aliens: Fireteam stiže na stare i nove konzole te PC.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano