Vijesti

Najavljen je Homeworld 3 i pokrenuta je crowdfunding kampanja kako bi se prikupio samo 1 dolar

Homeworld serijal ove godine slavi 20-tu godišnjicu izlaska prve igre, pa je prigodom jubileja teaser trailerom najavljen Homeworld 3. Četvrta je to igra u serijalu, a druga od kad je Gearbox otkupio Homeworld prava od posrnulog THQ-a 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarna je to strategija u realnom vremenu koje se sjećaju nešto stariji igrači, ali priliku za “guštanje” dobili su i mlađi s remasterirane prve dvije igre 2015. godine, s unaprijeđenom grafikom i online multiplayerom.

Homeworld 3 je, ipak, tek u ranijoj fazi razvoja, dok se izlazak planira tek 2022. godine. Na igri radi ekipa iz Blackbird Interactive koja okuplja developere koji su radili na prvim igrama, a izdavač je, naravno Gearbox.

Prikupljaju samo 1 dolar

Pa iako imaju stabilnog izdavača, stabilno financiranje (kako sami kažu), pokrenuta je crowdfunding kampanja na Fig platformi kojoj je ultimativni cilj prikupiti samo jedan jedini dolar. Što se dogodilo nakon samo 12 sati kampanje? Već je prikupljeno blizu 250 tisuća dolara!

Kako kažu iz Blackbirda, novac nije bitan, on je već osiguran, ali s kampanjom žele pružiti igračima priliku da sudjeluju u razvoju igre. Pa će oni koji ulože moći dati direktan feedback kroz razvoj. To su mogli napraviti i bez da igračima išta naplate, al eto…

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra