Najavljen je Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii, Majima u veljači postaje gusar

Tijekom ovogodišnjeg RGG Summita, Ryu Ga Gotoku predstavio je novi naslov serijala Like a Dragon. Pirate Yakuza in Hawaii omiljenog Majimu stavlja u još jedan urnebesni setting totalno (a)tipičan za serijal.

Nakon što se nasuče na Rich Island, nedaleko od Havaja, Majima Goro ostaje bez pamćenja. Pomaže mu dječak Noah, a Majima se ubrzo sukobljava s piratima, prije nego što postane kapetan vlastitog broda, sve to dok ne zna ni kako se zove. Radnja se dalje razvija s dolaskom organizacije Madlantis i njezinom vođom Queen Michelle.

Sama igra na moru opsežnija je nego što biste možda pomislili. Pomorske bitke odvijaju se u realnom vremenu i čak podsjećaju na one iz Assassin’s Creed: Black Flaga. Nakon što manevrima uspješno izbjegnete topovske napade te zadate kritičnu štetu protivničkom brodu, Majima i njegova posada prelaze na drugi brod i tada kreće klasična Yakuza makljaža s kapetanom kao boss borbom.

Nije na poteze

Ali igra ide i dalje od piratskih brodova, jer Honolulu kao lokacija i dalje igra ključnu ulogu u igri, pa nije samo piratstvo i krstarenje morem. Tu je još i hrpa otoka od kojih jedan drži nuklearan otpad.

Za razliku od Infinite Wealth čija borba je bila na poteze, Pirate Yakuza in Hawaii je akcijska avantura s borbom u realnom vremenu. Sama borba izgleda sjajno, a sve kreće 28. 2. iduće godine na PC-ju, PS4/5 i XONE/S/X.