Vijesti

Najavljen je Sniper Elite 5 i stiže od prvog dana na Game Pass

Serijal Sniper Elite sasvim sigurno neće osvojiti nagrade za igru godine. Teško da će osvojiti nagradu i za inovativnost jer igra je manje-više slična iz godine u godinu, ali teško je suspregnuti užitak kad plasirate savršeni hitac i aktivirate onu dobro poznatu animaciju gdje zrno metka prolazi kroz sve moguće organe. Da, ovo realno zvuči loše, no bolje virtualno nasilje, nego pravo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rebellion je sinoć najavio već peti po redu nastavak koji dolazi nekad iduće godine i to na sve moguće platforme, od stare pa do nove generacije.

Ovaj put selimo se u okupiranu Francusku gdje ćemo ponovno hraniti zrnima uvijek gladne nacističke trupe. Na prvi pogled izgleda jednako kao prethodnik, no Sniper Elite 5 donosi nekoliko značajnih poboljšanja.

Sve lokacije su vjerno prenesene iz stvarnog života zahvaljujući fotogrametrijskim snimkama, a mnoge će veseliti informacija da je co-op značajno poboljšan. Konačno ćemo moći dijeliti municiju i druge stvari sa svojim partnerom, a svakako je dobro što će se oba igrača moći liječiti i oživljavati.

Skroz je dorađena balistika i fizika metaka, a ionako detaljna animacija pogodaka u organe ljudskog tijela, ‘obogaćena’ je novim animacijama i još većim detaljima.

Inovativni multiplayer mode

Sniper Elite 5 će imati i multiplayer za do 16 igrača, a zanimljuvo zvuči tzv. “Invasion” modea koji je poznat svim igračima Souls igara. Dakle, tijekom igranja kampanje moguće je da će vam se u igru ubaciti drugi igrač koji će, pogađate, biti na protivničkoj strani. Rebellion tvrdi da ovakva snajperska igra mačke i miša (odnosno 1vs1) podiže adrenalin na sasvim novu razinu.

Sve ovo igramo negdje iduće godine, a ako imate Game Pass, onda vas Sniper Elite 5 čeka od prvog dana bez dodatnih troškova.

Igra