Vijesti

Senran Kagura X Hyperdimension Neptunia dolazi ovog ljeta

Ukoliko su vam ova dva serijala imalo poznata, onda shvaćate koliko je urnebesno bedasta ideja spojiti ih u vrlo vjerojatni cringe čušpajz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Compile Hearts je kratkim trailerom najavio kolaboraciju između ova dva poznata JRPG serijala. Hyperdimension Neptunia je od 2010. godine iznjedrila gotovo dvadeset nastavaka, dok je Senran Kagura pak godinu mlađa sa otprilike upola manje izdanih nastavaka. Oba serijala su šareni akcijski JRPG-ovi dok je Kenran Sagura imala čak i spin-off avanturu u pucačkim vodama sa Peach Beach Splashom. Isti sam igrao te je otkačeno zabavan, iako se ne može mjeriti sa uzorom mu Splatoonom.

No po čemu su oba serijala poznata nisu vrhunske priče ili spektakularne borbe, već atributi svojih protagonstica. Tu se posebice ističe Senran Kagura, gdje su cice i guzice u prvom planu češće nego Mirandina odnosno 2B-ina cijenjena pozadina. To ne znači da su igre vulgarne, naprotiv, sve je umjereno bez eksplicitnosti ili neukusa, uz dozu japanske šašavosti.

Najavljena igra je punim imenom Senran Nin Nin Ninja Taisen Neptunia: Shojo-Tachi no Kyoen odnosno Senran Nin Nin Ninja Great War Neptunia: The Girls’ Shine na engleskom. Priča će pratiti sukob dva suprostavljena ninja klana koji će predstavljati igrive likove iz oba serijala, uz dodatak trećeg cybrog-ninja klana koji će se konstantno sukobljavati sa svima. Time će započeti sveopći rata ninji, u borbi za titulom najmoćnijeg ninja klana u svijetu. Igra će kombinirati 2D i 3D gameplay uz iznimno brze akcijske borbe, klasično japansko vrišteće prenemaganje te blještavilo specijalnih efekata. Ako se gleda praksa prethodnika, očekujte i nekoliko desetaka plaćenih DLC-ova sa mnoštvom kozmetičkih dodataka koji ponekad više otkrivaju nego pokrivaju.

Igra je standardno ekskluziva za PlayStation 4 te bi u Japanu trebala ugledati svjetlo dana 26. kolovoza ove godine. Iako izlazak na zapadu nije još spomenut, recentna praksa izdavača daje nadu da bi se i to moglo realno dogoditi.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano