Vijesti

Nakon 5 godina deaktivirane su sve nuklearke u MGS V i otključana je nova cut scena

Iskreno nismo vjerovali da će se ovo ikada dogoditi, ali nakon 5 godina stigao je apsolutni mir u Metal Gear Solid V budući da je u online multiplayeru organizirani pokret igrača uspio ukrasti i deaktivirati nuklearne bojne glave iz baza svih drugih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doduše uspjelo je to za rukom samo igračima na PlayStationu 3. Neki od igrača posvetili su živote ovom velikom cilju, pa nakon što su kroz različite zajednice organizirano to pokušali napraviti na većim platformama poput PC-ja i PS4, na kraju su se kupovale rabljene PS3 konzole jer tamo je zbog manjeg broja igrača to ipak bilo lakše napraviti.

U svakom slučaju, igrači su uspjeli i po prvi put nakon 5 godina od izlaska MGS V aktivirana je posebna cut scena duga 9 minuta koja slavi mir te ono o čemu čitav serijal teži kroz sve igre – denuklearizaciji svijeta. Doslovno više nijedan igrač na cijelom svijetu na PS3 nema nuklearnu bojnu glavu u svojoj bazi. Deaktivirano ih je 2590. Kazuhira Miller održava prigodni govor, a ako ste igrali igru, sve nekako zvuči i izgleda emocionalno – izgleda kao spiritualni kraj igre, odnosno puno bolji kraj od onog “pravog”.

PC moderi još 2018. zeznuli su Konamijeve servere

Zanimljivo, ovo ipak nije prvi put da su igrači uspjeli dobiti ovakvu scenu. Njezin sadržaj poznat je još od ranije. Naime, igrači su na PC-ju modirali igru u tolikom obliku da je broj izgrađenih/stvorenih nuklearki premašio maksimalan broj koji server može zapamtiti. Igra ih je zatim jednostavno počela brojati ispočetka. Dolaskom na “nulu” tako se greškom servera svim PC igračima aktivirala scena mira iako to ni približno nije smjelo biti tako.

Kazuhira Miller na kraju upozorava da ovo nije kraj, jer drugi igrači i dalje mogu graditi nuklearke. Međutim, pokret igrača na PS3 toliko je snažan da će one u najkraćem roku vjerojatno biti deaktivirane. Ipak, napori onih koji su najviše pridonijeli ovom uspjehu je prepoznat te su njihova imena zauvijek zacementirana na kraju same cutscene koju možete pogledati ispod.

Inače, samo da primijetimo za kraj – nevjerojatno je koliko dobro izgleda MGS V na PlayStationu 3. Sjetite se da se radi o stroju starom 14 godina.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano