Vijesti

Nakon iznenadnog napuštanja Platinuma, Kamiya s Lamborghinijem odjurio na biro

Ranije ove jeseni legendarni kreator igara i osnivač Platinum Gamesa iznenadio je najavom odlaska iz kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52-godišnji veteran tada je poručio kako neće prestati raditi igre. “Sve dok imam vašu podršku, nastavit ću izrađivati igre i dat ću sve od sebe da vas ne razočaram”, poručio je fanovima, a potom nestao na dva tjedna. Sada se vratio u velikom stilu, kao influencer na novom Youtube kanalu.

“Ja sam Hideki Kamiya i nezaposlen sam. Dobrodošli na moj kanal. Ostao sam bez posla, pa se pretplatite”, našalio se. Potom je elaborirao zašto je napustio kompaniju. Učinio je to kako bi slijedio vlastita uvjerenja kao kreator igara, pa nastavlja da je na ispravnom putu i želi nastaviti stvarati igre.

Zaposlite me!

Pritom poručuje zainteresiranim poslodavcima, ako ih ima, kako neće prihvatiti godišnju plaću ispod 100 milijuna Japanskih jena, što je oko 630 tisuća eura. Kreator Resident Evila 2, Devil May Cry, Bayonette, Okamia i drugih definitivno neće imati problema pronaći novu poziciju u industriji. Ipak treba servisirati Lamborghinia.

“Odo na biro za zapošljavanje, vidimo se”, poruka je s kojom je zaključio video, prije nego što je odjurio u crvenom Lambu. Kamiya će biti influencer još neko vrijeme, priznaje, budući da narednih godinu dana ne smije raditi. Klauzule o ne-natjecanju nisu neobične u poslovnom svijetu.

Povezano