Vijesti

Nakon ljeta ipak nema više novih igara za PS Vitu

Poznati izdavač za PS Vita igre, Sometimes You, objavio je na svom Twitter računu tužnu vijest za sve PS Vita fanove. Iako je Sony najavio da se trgovine za PS3 i PS Vitu ipak ne gase, nažalost to ne znači da isto vrijedi za developere igara koji su odlučili ostati u Sonyjevu platformu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, stari rokovi te pravila i dalje vrijede što se tiče odobrenja koja su potrebna da bi igra bila izdana na Viti. Developeri tako imaju vremena do 6. srpnja poslati svoje igre Sonyu na uvid kako bi one bile izdane na platformi.

20. srpnja je zadnji dan za bilo koju igru da bi se pojavila na PSN trgovini. Nakon toga – nikada više neće izaći niti jedna igra za PS Vitu digitalno.

Iako je protekli mjesec bio strašan za PS Vitu, čini se da novim igrama ipak dolazi kraj. Eastasiasoft se ipak ne predaje. To je izdavač koji usko surađuje sa Playasiom, te dok je prestajala proizvodnja kartica za igre za PS Vitu, oni su masovno uložili i pokupovali sve preostale kartice. Tvrde da do kraja godine ipak imaju još 9 novih izdanja.

Iako vješto skrivaju svoja dva sljedeća izdanja, već sada znamo da je jedan od njih Scourgebringer, igra koja je prije dva tjedna izašla digitalno za PS4 i PS Vitu. Sljedeća je Horizon Chase Turbo ako ćemo vjerovatia listi trofeja koja je izašla popularnoj stranici Exophase.

Što vi mislite o Sonyevoj odluci? Smatrate li da još uvijek ima mjesta u gaming zajednici za PS Vita igre?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano