Vijesti

Nakon što ih je kupio EA, vodstvo Codemastersa napustilo je kompaniju

300x250

Nakon što je kupio Codemasters, izdavača specijaliziranog za razvoj racing igara, EA je tvrdio kako će čitava kompanija nastaviti raditi sa sličnim slobodama kao što su imali i dosad. Međutim, 4 mjeseca kasnije Codemasters napuštaju glavni i finakcijski direktori Frank Sagnier i Rashid Varachia.

Iako je popularno pljuvati po EA-u, odlazak vodećih ljudi nakon akvizicije je normalan slijed stvari. “To je čitavo vrijeme bilo djelom plana”, poručio je glasnogovornik Codemastersa. Plan je bio zadržati vodstvo sve dok se Codemasters u dovoljnoj mjeri ne integrira u novu kompaniju, a to se očito dogodilo brže nego što su mnogu smatrali.

Codemasters i dalje ostaje neovisan koliko je to moguće, dobit će novo vodstvo iz vlastitih redova, a EA poručuje da ne želi pretvoriti Codemasters “u samo još jedan EA studio”. Iako znatno veći entitet, s Codemastersom će postupati slično kao i s Respawnom. Većinu odluka donosit će sami, a dostupni će im biti svi resursi koje posjeduje jedan od najvećih izdavača video igara.

S Respawnom to funkcionira jako dobro, a kako će se razvijati Codemasters pokazat će vrijeme. Prve naznake dobit ćemo već idući tjedan budući da 16. 7. izlazi F1 2021.