Vijesti

Nakon što je GTA 5 premašio prodajni jubilej: Novi GTA će postaviti novu ljestvicu kreativnosti za čitavu industriju

Povodom objave financijskih rezultata za prethodni kvartal, Take-Two se osvrnuo na najveći serijal zabavne industrije, koji je prošla 3 mjeseca dodatno odmaknuo od svake druge igre, filma, glazbenog albuma ili knjige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prodaja GTA 5 pogonjena lansiranjem proširene i poboljšane izvedbe za konzole nove generacije skoro pa je premašila 170 milijuna primjeraka, otkriva Take-Two. U trenutku pisanja ovog teksta, u mjesec i nešto dana koji nisu “upali” u kvartalni izvještaj, GTA 5 je vjerojatno i premašio taj prodajni jubilej, što je izdavaču dovoljno da se još jednom, prilično otvoreno, osvrne na nadolazeći GTA 6.

“S razvojem sljedećeg nastavka GTA serijala koji je uvelike u tijeku, Rockstar je odlučan postaviti novu ljestvicu kreativnosti za serijal, gaming industriju i cjelokupnu zabavnu industriju, baš kao što je to činio sa svakim prethodnim nastavkom”, poručio je Take-Two, izdavač i vlasnik Rockstara.

Također, veliki prodajni jubilej ostvario je i Red Dead Redemption 2 s premašenih 45 milijuna prodanih primjeraka, koji se tako prometnuo u jedini aktualni premium naslov današnjice koji može dosegnuti tolike brojke. U prijevodu, Rockstar je prava zlatna koka.

Neće prije 2024.

I dok Take-Two i Rockstar nisu spremni otkriti više o novom GTA sve dok nisu spremni, prije dva tjedna novinar Jason Schreier podijelio je svoja saznanja temeljena na intervjuima više od 10, što sadašnjih što bivših zaposlenika Rockstara.

  • Developeri su otkrili: GTA 6 ima ženskog glavnog lika, smješten je u Miami i mogao bi izaći 2024.

Schreier, koji je najpouzdanije novinarsko lice gaming industrije, otkrio je kako ćemo GTA 6 igrati s dva protagonista. Jednim muškim i jednim ženskim. Plan o masivnom svijetu pod imenom Project Americas sveden je na “samo” Miami (Vice City), ali GTA bi nakon izlaska s protokom vremena evoluirao, kako sadržajno, tako i površinski s novim lokacijama.

Developeri s kojima je Schreier pričao skeptični su po pitanju datuma izlaska do konca ožujka 2024., kako se dosad predviđalo. Navode da je izlazak trenutnim tempom razvoja najmanje 2 godine daleko, što i dalje znači 2024. godinu. GTA 5 najprofitabilniji je proizvod zabavne industrije svih vremena, a tek treba vidjeti hoće li na sličnom tragu biti i GTA 6.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano