Vijesti

Nakon velikog požara datacentra u Francuskoj, Rust igrači u EU ostali su bez svega

Veliki požar jučer je zahvatio datacentar jednog od najvećih hostera na svijetu. Pružatelj mrežnih usluga OVH na čijim serverima su neko vrijeme bile smještene i naše stranice, javlja kako je u požaru stradalo čitavo jedno postrojenje servera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Datacentar SBG2 kompletno je izgorio, a nesreću da svoje podatke ima smještene baš tamo imala je popularna survival igra Rust. Developeri iz Facepunch studija javljaju kako su svi podaci s nekih EU servera zauvijek izgubljeni.

25 europskih servera bilo je smješteno upravo na SBG2 datacentru i napredak svih igrača na njima zauvijek je izgubljen. U međuvremenu, tokom noći, većina od 25 servera vraćena je natrag, ali na njima je napredak totalno resetiran.

Dakle, dobar dio igrača iz Europe koji su možda i godinama igrali na nekom od servera sada ostaju bez svega ostvarenog. Ali ako je netko naučen na gubitak apsolutno svega, onda su to definitivno Rust igrači. Čak ne bismo otklonili mogućnost da je jedan od njih iz revolta odletio u Strasbourg i zapalio sve. Da, zajednica igrača je toliko toksična.

Veliki je to peh za ekipu iz Facepuncha, budući da se upravo ovih dana odvija proces velike ekspanzije na konzole koji će donijeti influks novih milijuna igrača. Zatvorena beta na konzolama krenula je ovih dana, još uvijek se stignete prijaviti za upad, a Rust bi u svojoj punoj izvedbi u prodaju na PS4 i XONE trebao biti pušten kasnije ovog proljeća.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano