NBA 2k24 nadmašio je i Overwatch. Najgori je na Steamu

Košarkaška simulacija NBA 2k24 nekoliko dana u stopu je pratila Overwatch 2, do prije nekoliko dana najgore ocjenjenu igru u povijesti Steama, a sada ju je i prestigao.

U trenutku pisanja ovog teksta, samo 9% kupaca igre ima lijepe riječi. Tako 2k24 ima najgoru moguću ocjenu na toj platformi, “Overwhelmingly Negative”. Pritom je, koliko vidimo, većina komentara argumentirana, pa se ne može pričati o klasičnom bombardiranju kao što je to slučaj s nekim drugim igrama, pa ako hoćete i s Overwatchom 2.

Igrači ovogodišnjoj simulaciji košarke zamjeraju male promjene u odnosu na prethodnika, loše izvođenje na PC-ju, izostanak sadržaja u odnosu na konzolašku verziju te P2W modalitet poslovanja koji onemogućuje fer natjecanje u online modovima onima koji odluče ne trošiti dodatan novac na mikrotransakcije.

Naslov AAA cijene zamaskiran u toksično mobilno P2W okruženje ne zaslužuje bolje od ovoga, slažu se igrači na Steamu, a puno bolje nije ni u klasičnim recnzijama. Tako NBA 2k24 drži prosječnu ocjenu od 68 na Metcriticu. Kritičari smatraju kako se radi o dobroj košarci, osobito na konzolama, ali mikrotransakcije u ovolikom obimu nemaju što raditi u igrama. Da je živ, Kobe Bryant nebi bio previše sretan na naslovnici ovakvog izdanja.

Najgore ocjenjene igre u povijesti Steama:

  1. NBA 2k24
  2. Overwatch 2
  3. War of the Three Kingdoms
  4. Call of Duty: Modern Warfare 2
  5. Flatout 3: Chaos & Destruction