Vijesti

Need for Speed Unbound imat će preko 140 automobila, vikend turnire, naprednu policiju i novi vozni model

Nakon prvog prikaza novog Need for Speeda EA je na službenoj stranici otkrio prve informacije o neozbiljnijem nego inače NFS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Unbound možda ne izgleda kao grafičko čudo prirode, radi se o naslovu samo za PS5, XSX/S i PC, a na sve tri platforme izvodit će se u 4K i 60 FPS-a.

Otkrivena je i mapa Lakeshore, s gradom koji zauzima otprilike četvrtinu površine. Grad se zove L-Train i na prvi pogled izgleda nam kao da je modeliran prema Chicagu. A ostatak mape donosi nekoliko manjih gradića, zavojite brdske ceste, kanalizaciju za divlje ulično utrkivanje, rudnik, pravu racing stazu i još toga što tek treba otkriti.

Lakeshore mapa

Voziti, osvajati i kupovat ćemo preko 140 automobila najbitnijih proizvođača automobila. Čitav popis automobila možete pronaći ovdje, a ima tu svega. Od BMW-a M3, preko Lambiorghini Aventadora do hibridnog Polestara.

Vikend natjecanja

Kao i u Heatu, fokus Unbounda je na ulično utrkivanje. Priču ćete započeti kao totalni početnik, a konačan cilj je postati toliko dobar i slavan da vas prime na ulično natjecanje naziva The Grand. Ono će se voziti samo tokom vikenda, slično poput, primjerice, FIFA vikend turnira, a kako biste zaslužili svoje mjesto na njemu trebat će zaraditi dovoljno novca za kotizaciju.

Upravo je novac bitan element u Unboundu. Tako kampanja funkcionira po principu klađenja na samog sebe. Za sudjelovanje u utrkama bit će potrebno uložiti vlastiti novac, ako pobijedite vraćate ga natrag s bonusima, a u slučaju gubitka ostajete bez svega. Ako smo dobro shvatili, nakon osvajanja, novac će biti potrebno na neki način pospremiti u “banku”, inače vas može uloviti policija i sve zaplijeniti. A što više utrka odvozili u jednoj sesiji, to će plavci biti agresivniji.

Pametnija policija i strategije

Developeri obećavaju da će natjeravanje s policijom biti sve samo ne bezazleno. Trebat će znati prepoznati prednosti i mane različitih policijskih vozila, pa razraditi taktiku na koji način ih “skidati” ili im pobjeći. A ako vam se neda, možete ih pokušati izbjeći korištenjem policijskih skenera i drugih gadgeta.

O multiplayeru EA nije previše otkrio. Navodi se da će postojati mogućnost online utrkivanja s prijateljima i drugima. Moći ćete sudjelovati u brojnim natjecanjima, a pretpostavljamo da će se vikend turnir The Grand jednim dijelom izvoditi i online.

ffa anketa

Sviđa li vam se prvi prikaz Need for Speed Unbounda?

  • Da 54%
  • Ne 42%
  • NFS me nikada nije privlačio 4%
Hvala ti 🎉

Criterion za IGN obećava i dosad neviđen vozni model s potpuno novom fizikom, kako kažu, svoj najbolji vozni model dosad. A posljednji Criterionov NFS bio je Rivals 2013. Što kažete?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Igra

Povezano