Vijesti

Netflixova treća sezona The Witchera neće pratiti romane

“Gledao sam bolje, gledao sam i lošije”, odgovorio je kreator Witcher univerzuma Andrzej Sapkowski na pitanje o drugoj sezoni The Witcher TV serije. Već u toj sezoni Netflixovi scenaristi krenuli su odstupati od predloška iz knjiga, a čini se da će treća sezona kompletno odstupiti od vizije Sapkowskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sébastien Francoeur i Graeme Marshall, članovi tima produkcije treće sezone The Witchera, Screen Rantu su otkrili da je kreativni tim imao puno veću slobodu nego ranije. “Vodimo se Sapkowskovim romanima, ali oni nipošto nisu Biblija”, odgovaraju na pitanje koliko će treća sezona pratiti knjige. Kažu da možemo očekivati potpuno nove događaje, neviđene u romanima i igrama, ali i nove monstere i slično.

Ipak, pritom se konzultiraju s fanovima upućenima u lore, kažu. “Željeli smo neke magične elemente učiniti drugačijima, pojačati njihovo djelovanje, ali oni su rekli – Ne, ne možemo.” The Witcher će u trećoj i narednim sezonama biti svojevrstan kompromis izvornog pripovijedanja i originalnih priča. To ne mora biti nužno loše, budući da i same igre pričaju nove priče, a njih obožavamo.

Navodno nezadovoljan upravo smjerom koji odstupa od Sapkowskog, Henry Cavill je odlučio napustiti produkciju. Snimio je treću sezonu, a u četvrtoj će ga kao Geralt zamijeniti Liam Hemsworth.

Premijera treće sezone The Witchera na Netflixu planira se negdje na ljeto ove godile.

Povezano