Vijesti

NFT-evi stižu u Ghost Recon Breakpoint; Kreće nova generacija mikrotransakcija

Svi pričaju o njima, a nitko ne kuži što su točno i koja je njihova poanta. Svejedno, Ubisoft je prvi uskočio na trend i Ghost Recon Breakpoint bit će prva igra s NFT-ovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih će implementirati kroz vlastitu Quartz platformu na kojoj će igrači kupovati tzv. Digitse, jedinstvene NFT-eve u obliku skinova, vozila, oružja i opreme u Ubisoftovim igrama.

Igrači će tako moći postati vlasnici jedinstvenih komada opreme prvo u Breakpointu. Svaki od njih imat će jedinstveni serijski broj i certifikat, moći će se pratiti promjena vlasništva, a sve te informacije bit će smještene u blockchain. Umjesto Ethereuma koji se nekako nametnuo kao taj blockchain za NFT-ove, Ubisoft će Digitse spremati na energetski učinkovitiji Tezos.

Budući da se sve odvija na blockchainu neovisnom od Ubisofta, igrači će moći trgovati Digitsima bilo gdje na internetu, a u narednim godinama nastavit će se eksperimentirati u drugim igrama.

Kako će to uopće izgledati?

Sve to kreće od sutra 9. 12. u Ghost Recon Breakpointu na PC-ju, a s dropovima prvih NFT-ova/Digitsa nastavit će se 12. i 15. 12. Nažalost, ne i u Hrvatskoj. Quartz platforma za početak bit će dostupna tek u 9 zemalja.

Iako to nigdje neće priznati, NFT-evi u Ubisoftovim igrama tu su da postanu novi oblik mikrotransakcija i relativno lagane dodatne zarade. U praksi, iole posebniji Digit kupit ćete direktno od Ubisofta čija Quartz platforma je svojevrsna tiskara, a njihova potencijalna vrijednost na tržištu ovisit će najviše o tome koliko će Ubisoft tiskati komada. Stoga ne očekujte totalno unikatnu opremu. Ona se u igri neće razlikovati vizualno, razlučivat ćemo je isključivo kroz serijski broj.

Naposlijetku, ako neko posebno unikatno oružje dostigne relativno visoku vrijednost, ne postoji garancija da Ubisoft tiskanjem dodatnih Digita neće inflatirati tržište i na taj način umanjiti njegovu vrijednost.

U svakom slučaju, Ubisoftov eksperiment definitivno bi mogao ostaviti značajan utisak na gaming industriju. Čitavu situaciju budnim okom prati Electronic Arts čiji FIFA serijal se nameće kao najlogičniji izbor za sličnu implementaciju NFT-ova, koji bi ujedno mogli poslužiti i kao bijeg iz kontroverznog sistema Ultimate Team paketića.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano