Vijesti

Ni FIFA, ni Battlefield: Ova igra vinula je dionice Electronic Artsa u nebo

Povodom financijskog izvješća za prethodni kvartal Electronic Arts nas je osvojio informacijama o novom Battlefieldu koji stiže na jesen. S investitorima se pričalo i o FIFA-i, Maddenu, novim Star Wars igrama, ali jedna potpuno druga igra zaslužna je za lansiranje cijene dionica u nebo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nismo tražili mi, ali jesu Amerikanci. EA je najavio povratak College Footballa, odnosno verziju američkog nogometa sa sveučilišnim momčadima koju igrači masovno traže još od 2014. godine.

NCAA Football 14 je zbog zavrzlame s licencama bila posljednja igra takvog tipa, a nova College Football igra koja sigurno neće dijeliti ime s prethodnikom donijet će preko 100 u potpunosti licenciranih sveučilišta, uključujući velebne stadione, logotipe i atmosferu koja uključuje cjelodnevne proslave.

Sve će biti licencirano osim igrača. Naime, sveučilišta ne dopuštaju studentima prodaju prava na njihova imena.

Ako niste upoznati s američkom tradicijom sveučilišnog nogometa, radi se o diviziji s čijom se posjećenosti ne može mjeriti ni NFL. Tako čak 7 sveučilišta igraju na golemim stadionima s kapacitetom od preko 100 tisuća sjedećih mjesta.

Golema popularnost sveučilišnog nogometa zaslužna je za rekordnu razinu cijene dionica Electronic Artsa. Ona je jučer dosegnula najveću vrijednost u povijesti – 148,97 dolara a analitičari tvrde kako je upravo najava ove College Footballa zaslužna za uspjeh.

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS

Povezano