Vijesti

Nova Ada Wong u RE4 remakeu odgovara na kritike, želi zaustaviti seksualizaciju i stereotipe spram azijskih heroina

Kada su fanovi još koncem prošle godine saznali da će Adu Wong u remakeu Resident Evila 4 tumačiti Lily Gao, krenulo je negodovanje. Ono se samo intenziviralo  po izlasku igre, kada je krenulo natjeravanje glumice na društvenim mrežama i maltretiranje do tolike mjere da se trebala povući s interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oni koji se nazivaju fanovima, producentima i samoj glumici zamjerili su što nije Jolene Anderson, odnosno, prepoznatljivi glas glumice iz remakea dvojke. S druge strane, treba priznati da izvedba Lily Gao nije bila na očekivanoj razini, kako po tonalitetu, tako ni po boji glasa u usporedbi s prethodnim igrama. No je li to razlog za masovno uznemiravanje?

Premda kaže da je očekivala kritike, napade na društvenim mrežama Lily Gao pripisuje rasizmu i seksizmu. “Nije prvi put da se obojeni glumac suočava s rasističkim i seksističkim uznemiravanjem samo zato što je tu”, piše na Instagramu.

U nastavku nastavlja objašnjavati kako je svojom izvedbom htjela autentično portretirati lika kineskog podrijetla bez naglašavanja azijskog naglaska i seksualizacije utemeljene na stereotipima azijskih heroina. “Neautentično dodjeljivanje uloga održava nezdravu sliku o zajednici koju treba odražavati”, smatra Lily. “Moja Ada je draga, ljubazna, pravedna, inteligentna i zabavna. Ona je nepredvidljiva, otporna i apsolutno nije stereotip.”

Kako se vama sviđa Ada Wong, koja u izvedvi Lily Gao nije stereotip azijske junakinje?

Podrži FFA za samo 1€ i riješi se reklama

Svaki vaš doprinos pomaže nam očuvati gaming zajednicu koju volite. S malom donacijom možeš ukloniti reklame s FFA i dobiti bedž po želji pored imena u komentarima.

PODRŽI NAS
Igra

Povezano